Nasiona na kiełki - Mieszanka Regenerująca

Nasiona na kiełki – Mieszanka Regenerująca

Opakowanie: 20 g Nowość w ofercie!

Kiełki zawierają wszelkiego rodzaju witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe, makro- i mikroelementy, enzymy, białka oraz łatwo przyswajalne węglowodany. Osoby, które jedzą kiełki, mają zdrowsze serce, skórę, nerwy i mózg, obniża się im również poziom cholesterolu we krwi. Opłukane nasiona namaczamy w letniej, przegotowanej wodzie. Do płukania kiełków używamy letniej, przegotowanej wody. Czas namaczania mniejszych nasion powinien być krótszy (4-6 godzin), większych – dłuższy (10-12 godzin). Następnie nasiona dokładnie płuczemy i odstawiamy na 4-6 dni w temperaturze pokojowej. Przez ten czas powinno się je przepłukiwać dwa do czterech razy dziennie. Po każdym płukaniu należy dokładnie odsączyć nadmiar wody. Kiełki powinny rosnąć w półcieniu, nie należy zostawiać ich na pełnym słońcu, ze względu na zbyt dużą ilość ciepła wytwarzaną przez kiełkujące nasiona i możliwość powstania pleśni. Kiełki najlepiej jest jeść od razu, pozostałe możemy przechowywać w lodówce do ok. 7 dni. Przed umieszczeniem w lodówce kiełki dokładnie osuszamy. Niezbędne składniki dla Twojego organizmu!

1 gwiadka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (11 głosów, średnia: 5,00 z 5)
Loading...Loading...
Gwarancja Jakości
Zobacz filmik na YT